Soffliggare...



Ännu en arbetsvecka...

...snart lagd till handlingarna, bara imorgon fredag kvar, men man jobbar ju bara till 14.00, sen ledigt fram till måndag eftermiddag eftersom det då jobbas kvälls-skift med tillhörande ledig fredag nästa vecka. Bra, bra.

Mera kvälls-mys...


Varit på Stadsträdgården...

...och avnjutit Grekisk- fetaostfylld köttfärslimpa med paprikaröra, plus Kikärtsbiffar med couscous & äppelchutney, smakade mycket bra, ösregnade gjorde det också så var ganska trevligt att sitta inne i växthus och äta god buffé när regnet smattrar utanför :)

Mys-stund


Jobbat två dagar...

...och det har gått bra, lyckats komma upp i tid. Laban mår bra, han får vara ute när jag är på jobbet, har sovrumsfönstret på glänt så han kan gå in och ut som han vill och äta mat, kan ju tyckas riskabelt men under dagtid är det nog ingen fara för inbrottstjuvar, ganska väl dolt bakom buskage, staket och sånt, inte fått påhälsning ännu trots det stått på glänt hela sommaren, både dag och natt i stort sett.

I går kom han för övrigt springande efter mig till busshållplatsen där jag står och väntar på samåkningsbil, nu idag satt han vid buskarna en bit därifrån och väldigt tydligt väntade på att jag skulle komma dit, rart!

2 Dagar kvar...

...av semester, ägnat en del av den regniga veckan åt att besöka onlinerollspelet "Lord of the Rings Online: Shadows of Angmar", som i september kommer byta undertitel till "Mines of Moria" då den första stora expansionen kommer och man ska ner i underjorden, hur som helst här ett vykort från The Shire/Fylke, observera den vackra regnbågen på himlen där i bakgrunden:


Har också uppdaterat datamaskineriet därhemma och har numera grafik-kort med DX10-kapacitet, vilket för Lord of the Rings del innebär sådana trevliga saker som dynamiska skuggor och annat grafiskt special-grejs, vatten som slår mot strandkanterna istället för att bara vara en platt linje mellan vatten och land t.ex.

Tack vare DX10 så kastar numera alla träd och annan växtlighet i spelet också riktiga skuggor och är inte längre bara "ditritade" fejk-skuggor, notera t.ex nedan hur skuggan från trädet faller realistiskt på gräset och stenen (baserat på hur ljuset faller ovanifrån), kan tyckas trivialt men det skapar verkligen en stor skillnad för stämmningen när man traskar omkring, speciellt i närheten av skog och vatten som synes, kan tilläggas att träden rör sig i vinden också och därmed skuggorna också, är bara såå snyggt: