Fet eller fettsvans

Kollat runt lite på nätet och det verkar av allt döma som om Laban drabbats av Fet, eller fettsvans, hittade en bra sammanfattning av detta:

FETTSVANS
Fettsvans är ett problem jag tycker bör nämnas. Det är främst fertila hankatter som råkar ut för detta fenomen, men även kastrater kan av och till råka ut för detta. Det är körtlar vid svansroten som utsöndrar detta fett som kan kännas omöjligt att bli av med och som ser otrevligt ut. Om man inte tar itu med fettsvans snabbt kan man riskera att katten tappar pälsen på det angripna området.

Något riktigt mirakelmedel finns väl inte mot fettsvans mer än att man vid ordinarie badning schamponerar svansen med YES diskmedel som man låter sitta ett par minuter. När katten är torkad och klar kan man talka det angripna området och hålla efter med talkningen varje dag. Problemet med fettsvans brukar gå i perioder och är i regel som värst när hankatten är som mest könsdriftig. Men som sagt även kastrater kan av och till råka ut för detta fenomen.


Att döma av vad all som skriver om det så verkar som att YES diskmedel är det vanligaste och mest använda "huskuren" så det får det bli att jag provar.

Hemma från teatern...

...som var mycket bra, rolig till och med, särskilt i andra akten kunde man nästan tro man var på studentspex och det behövdes nog humor när föreställningen är 3,5 timme på stenbänkar, väldigt bra iallafall var det, man kan läsa en bra sammanfattande recencion på svd.se: SVD:S RECENCION

Snok eller huggorm?

Ja, vad säger man, var och handlade och möttes av följande på köksgolvet när man kom hem, först fåglar och mullvadar, sedan vad som av allt att döma verkar vara en huggorm, det syns inte så bra på bilden men det svarta sicksackmönstret på ryggen tyder på att det var en huggorm, i vanlig ordning svårt att avgöra om djuret var dött eller levande, så jag tog på tjock jacka och handskar och petade ner den i plastpåse och släppte ut den i en närbelägen skogsdunge där den antagligen blir fågelmat inom kort, om den inte repar sig.

Laban är ok, kan tilläggas, gick till baksidan av huslängan och hittade honom där, kom springande efter mig och lät sig bäras in; fick lite kattgodis när han kom in och verkar må bra, inte huggormsbiten förhoppningsvis, och nu är han i vanlig ordning ute och springer igen, antagligen inte så långt borta som man kan tro, tydligt att han håller sig i närheten mest hela tiden även om man inte ser eller hör honom!

Semester...

...börjar nu och en vecka framåt, under v.27 alltså, sedan jobba två veckor och sedan tre ledig veckor när fabriken är stängd och alla har semester. På lördag väntar utomhusteater i form av Arns Cecilia, teaterversion av känd bok/film, 3,5 timmar lång, spelas i en gammal Kloster-ruin, ska bli trevligt, iallafall om det inte regnar, men det ska det förhoppningsvis inte göra, sommarvärmen ska ju komma tillbaka till helgen, så det borde bli perfekt.


Laban är en jägare...

...jagade in en fågel igår natt, en liten vettskrämd gulsparv tror jag det var, lyckades hålla katten borta från den och tog på handskaroch kunde bära ut den så den sen kunde flyga iväg innan det blodtörstiga lilla vilddjuret hunnit sätta tänderna i den...sen en timme senare eller så kommer han in med vad jag trodde var en mus eller kanske en råtta men det visade sig faktiskt vara en mullvad (syns på huvudformen och ögonen) svårt att säga om den var död eller levande för den rörde sig inte, kanske vart ihjälskrämd av katten, placerade ut den på gräsmatten utanför iallafall och han kom inte in med den igen iallafall, får hoppas han åt upp den utanför sedan!

Uppe tidigt...

...har tvättstugan, bra med tider i Vivallas tvättstugar, 06-09 och tre maskiner plus torktumlare och torkskåp, personlig nyckel-"grej" också så bara den som bokat tvättstugan kan använda under dom bokade timmarna, mycket bra.

Sedan väntar kort arbetsvecka med mån-torsdag kväll, 14-23, sedan ledig fredag samt en veckas semester v.27, följs av två veckors arbete och sedan ytterligare tre veckor när fabriken är stängd, har nog aldrig haft tre veckors semester i följd, ofast bara tagit ut en eller två veckor i taget så det ska bli skönt med lite sammanhängande ledighet :)

Nytagna foton



(Näckrosblad i Svartån)


(Cykeltur i söndags, på väg till Coop Forum i Lillån (via Lundby och Kåvi-vägen),
mysig landsbygdsmiljö att cykla genom precis runt knuten)


Nu funkar det

Bara en snabb uppdatering om att blogg.se nu funkar som det ska efter en massa strul med flytt av blogg och lösenord och annat, men nu funkar det iallafall *wohoo*, nu till jobbet och kvälls-skift.

Skugga

Kom på att det kan vara skönt att sitta i skuggan när det är för hett i solen och trevligt nog har ju "trädgården" alltid skugga tack vare buskaget vid staketet; särskilt i ena hörnet så där passar det bra att sitta med en läsk och en bra bok, sikten är bra skymd från dom som går förbi utanför också.image201

image202
(Laban gillar att komma och lägga sig i gräset en bit ifrån mig när jag går ut och sätter mig, ibland kommer han till och med fram och vill bli klappad.)

Köpt mina första utemöbler...

...för endast 499 kr fick man både bord och två stolar på ICA Maxi, bra kvalité också, rejält trä och metall-konstruktion som ser snyggt och bra ut, känns bra att kunna gå ut på sin uteplats, med en bok i handen och barfota fötter i gräset, behagligt onekligen. Klippt gräset har jag för övrigt gjort också, var för snart en vecka sedan, innan det blev varmt som tur var, nu får det nog växa till sig igen, bästa vore om det kom lite regn så kan man klippa igen tror jag.image200