God morgon...


Grillad högrev...

...blev det, man fyller ju bara år en gång om året, så grattis till mig, till den grillade högreven åts det en burk med potatissallad för övrigt, lätt och enkel mat i värmen :) hittade i den trevliga lilla ICA Eko-hallen/Mellringe som ligger några minuters cykelväg härifrån, dom har mycket naturbeteskött och annat "naturellt" kött där så dit ska jag cykla oftare och handla, inte så mycket långa köer där heller som på stora ICA Maxi och det är ju alltid en fördel :)

Andra semesterveckan...

...ja här rullar det på, skönt med hela två veckor till av ledighet och slappande, även varit igång en del och besökt Friskis för både gym och jympa, så både avkoppling och motion i en bra blandning :)

Semester...

...dags att vila upp sig:






Två dagar kvar...

...till semestern *wohoo*, ska inte direkt resa någonstans, möjligtvis endagstur Hjälmare Kanal-kryssning för det verkar som en trevlig dagsutflykt:
Hjälmare Kanal Kryssning

Annars så ska det springas mycket i skog, kommit igång lite grand den senaste veckan på kvällarna och sprungit/gått i Lundbyspåret som ligger precis tvärs över vägen, kanske inte världens mest inspirerande spår, inga höjdskillnader och ganska enformig granskog utan variation, men men bra att ha i närheten för att bara nöta, ska försöka besöka andra gamla jakt-marker också, såsom I3/Lillåspåret och i Karlslund m.m, kanske även Markaspåret, tacksamt att ta Linje 14 precis utanför huset och komma direkt till Universitetet, så kan man duscha och byta om där på GIH (ifall dom har öppet över sommaren d.v.s) och sedan köra trevliga Markaspåret.

Nöjd katt...


(Labans tova är nu helt borta, klippte bort den sista biten och använde faktiskt
min egen hårtrimmer för att raka bort och jämna till det sista, och det verkar ha gått bra,
låg still och reagerade inte när jag använde den.)

Jobbat i trädgården...

...mest på stenplattorna, rensat ogräs mellan plattorna, runt "fingerblomman" och gjort en tydligare kant mellan gräsmattan och plattorna, vinbär växer det i massor på buskarna där borta, trevligt onekligen.

Jag klippte bort tovan!

Efter att ha läst runt på ett flertal sidor om katter och pälsvård så verkar det ok att klippa bort sådana tovor själv, hittade särskilt en bra sida som pedagogiskt och bra förklarar och ger råd:

Hur jag/vi vårdar våra katter

Man kan också lära sig mycket genom att läsa genom diskussionforum, här bara ett exempel:

Jag har en långhårig katt av typen skogis, som lätt får tovor och speciellt vinter och vår.

Har kommit på att hennes päls mår bra av badning och att den inte lika lätt tovar sig. Hittat ett jättebra schampo, PCL med lavendel. Det luktar ganska starkt men katterna verkar inte ha något emot doften. Tvärtom tror jag den har en lugnande effekt när man badar bängliga katter, och den försvinner ganska fort. Lavendeloljan sägs vara hudvårdande, motverka eksem osv. Pälsen blir fluffig, mjuk och väldigt lättkammad, håren fastnar inte ihop på samma sätt.

Så det är mitt tips, badning plus borstning och kamning, klipp bort tovorna innan badet.



Så nu har jag klippt bort den stora tovan, och det gjorde inte ont på Laban (ingen känsel där förstås så länge man inte klipper i själva huden), det är förstås en liten stump kvar som jag ska göra mitt bästa för att karda/borsta/kamma ut lite senare (han ligger och vilar nu och jag låter honom vara), ska sen försöka hålla efter Labans päls mera, lära mig mer om pälsvård och kanske även såsmåningom vänja både mig och katten vid allt detta!
 


Han har varit inne...

...och ätit, precis som vanligt, verkar inte som han är sur på mig iallafall, och pälsen har torkat, och tovan är kvar förstås, går nog inte få bort utan veterinärhjälp.

Gick inte bra

Nä, Laban tyckte inte om att få vatten på sig, eller utspätt Yes i pälsen för den delen, han försökte inte bitas eller rivas, däremot började han jama alldeles förtvivlat och på alla sätt komma undan och gömma sig i badrummet, nästan värre än om han skulle bitas och rivas, var tvungen att försöka skölja ur pälsen så gott det gick och sedan torka med handduk och avsluta behandlingen, Schampoot och balsamet jag köpte i djuraffären idag inte att tänka på, sedan for han iväg ut genom sovrumsfönstret och kommer nog vara borta väldigt länge misstänker jag, tur det är varmt i luften så han kan själv-torka iallafall, får hoppas han vill komma tillbaka, ska aldrig mer försöka bada honom det är tydligt, får leva med fettsvansen eller om man kanske kan låta veterinären klippa eller raka bort den där klumpen, för Yes verkade inte ha någon effekt så vitt jag kan bedöma, eller också gjorde jag fel på ett eller annat sätt, vilket är förmodligen mer troligt.