Gräskant i plast...

...gjorde en liten visit på Ica Maxis helt nyöppnade trädgårdsavdelning som ligger praktiskt nära och bra till hemmet, där kan man hitta spadar och rensjärn och annat smått och gott, dessutom infann sig en tänkbar lösning på hur man kan näta in undre delen av staketet, finns en typ av "gräskant på rulle" som nog blir perfekt att gräva ner en bit i jord och sedan nita fast på trästaketet, mycket smidigare än att hålla på med hönsnät, kompostgaller eller liknande så det lutar åt det hållet, gräskanten alltså.

En av dom riktigt stora...

...har gått ur tiden, Sir Arthur Clarke som med sin "Möte med Rama" förde mig in på science fiction-läsandets bana, både på svenska och engelska:
Sci-fi guru Arthur C. Clarke dies at 90

Introducerat Laban...

...i nya lägenheten, och det har gått väldigt bra, han gick på inspektionsrunda i alla rummen, och fann sig sedan till rätta väldigt snabbt, ätit mat och druckit vatten där jag ställt fram det, och han har gått på sina lådor, bajsat i den stora lådan i tvättlådan och kissat i den lite mindre lådan på toaletten, precis som det var tänkt.

Också varit ute på promenad i "trädgården" (med Laban i koppel) och det verkade han också tycka var kul och intressant, får ordna någon lösning med hönsnät där framme vid staketet så han inte kan krångla sig under.

We have electricity...

...japp, elen är satt på i nya bostaden, och på utsatt tid, mycket bra,

Mindre bra var det på motorvägen hem då vår chaufför fick en blackout under några minuter (han var/är kraftigt förkyld med feber och influensa och borde förstås inte ha kört bil idag men det är ju lätt att vara efterklok), vi krängde iallafall fram och tillbaka över vägbanan några gånger och brakade sedan in i mitträcket; långtradaren bakom passerade förbi med en hårsmån. Vår chauför piggnade sedan till och vi kunde ta oss hem i sakta mak, men han kommer inte ihåg någonting av dom där minuterna, otäckt.

Ja man hinner onekligen tänka att nu är det slut och nu smäller det, och när man sedan klarat sig igenom det så inser man hur fort det kan gå, och att man nog bör ta vara på varje dag för den kan ju faktiskt vara den sista!

Goda nyheter...

...sista Harry Potter-filmen baserad på "The Deathly Hallows" blir två filmer (som filmas samtidigt och kommer på bio med sex månaders mellarum, ungefär som med Arn-filmen/filmerna t.ex) för att få plats med allting, så det kanske kan bli en värdig avslutning på filmsagan trots allt!

Sibel sjunger Hard Rock Halleluja...


(...Annorlunda tolkning, helt klart :))

Alla möblerna flyttade,,,

....plus all annan lös bråte, fick ovärdelig hjälp ikväll av snälla spexare, verkligen tur att dom finns!, nu återstår "bara" en mängd arbete med att städa och göra fint i lägenheten, men det är bara att kavla upp ärmarna och sätta igång, ska göra en första svängom med mopp och skurkhink, putsa fönster och sånt, sen har man hela påskhelgens fyra dagar på sig så det ska nog bli bra i slutändan!

Godnatt...

image190

image191

Uteplatsen...

...ser ut så här sedd inifrån vardagsrummet:
image184

Som synes så kan man inte släppa Laban helt lös här ännu ty det är ju öppet under staketet inser jag nu (tänkte bara på att han inte skulle kunna hoppa över) och där skulle han ki lätt kunna åla sig under, så det får bli utflykter i koppel (ska skaffa sånt där som man kan förlänga) tills jag får experthjälp med att sätta nät eller kompostgaller eller något liknande) där nere:

image185


Och så här ser det för övrigt ut från "gatan", buskarna skymmer sikten riktigt bra faktiskt och kommer antagligen göra det ännu bättre på sommaren:

image186

image187

image188
(Ena långsidan är nätad som synes, kanske kattägare som bor där också?)

image189
(Så här ser andra långsidan ut, tror det är en ene-buske det där gröna, växer lite allt
möjligt i "trädgården" :)


Fått nycklar...

...och här kommer några inredningsfoton:image178
(Förrådet, praktiskt placerat precis utanför ytterdörren)

image179
(Köket)

image180
(Trevlig uppehållsyta i anslutning till kökdsdelen, där man kan ha köksbord och så, och som leder in till...)
image181
(...bad och tvättrummet, med möjlighet att koppla in egen tvättmaskin)

image183
(Toaletten är i ett rum för sig)

Fått lägenheten...

...ringt och bekräftat, varit och skrivit på kontrakt på bo-butiken i stan, ska sluta tidigare imorgon och hämta nycklar på områdeskontoret så jag kan börja städa, röja och få hjälp av kompis och kompis föräldrar med tillgång till häst-transport för att frakta bort det tunga möblemanget, typ sängen och soffan, vore bra att få undan dom grejorna...premiär på spexet är det visst i helgen också, hinner jag inte gå på (för första gången, men någon gång ska ju bli den första och premiären är ju aldrig lika bra som de kommande föreställningarna) så det får bli fullt krut på mittsisten med tillhörande fest istället där man förhoppningsvis också kan ragga bär- och flytthjälp :)

Varit och tittat på på bostaden...

...och den såg fin ut även invändigt, nytt golv och kakel och sånt, bra lösning med stort och rymligt förråd precis utanför ytterdörren. Uteplatsen är med en buskrabatt som skyddar bra mot insyn och sådär.

Bra att man kan installera egen tvättmaskin också, skulle vara praktiskt och bra att ha, inte behöva boka tider utan kunna tvätta precis när man själv vill. Har tackat ja till bostaden och väntar nu bara på besked om när jag kan få flytta in, det blir förhoppningsvis så snart som möjligt eftersom lägenheten är tom och redo för inflyttning så med lite tur kanske man får nycklar och sånt redan före helgen, hoppas på det, men men den som lever får se.

Obs, ej fotomontage...

...brukar med jämna mellanrum hitta råttan/kängurun som han brukar jaga/leka med i hans matskålar, Laban är en rolig katt:







Något mindre roligt är att han på senare tid börjat ta jobb som tapetrivare i lägenheten, han har upptäckt att dom är gjorda av papp och att det går att både bita och riva loss stora stycken om man tar tag med en klo i skarven på dom uppsatta tapeterna. Problemet är väl att han inte får tillräckligt mycket att klösa på, klösträdet jag köpte en gång räcker inte till, så han tar förstås det han hittar. Det var i och för sig 1994 som det tapetserades senast så det är ju ändå dags (ska ske vart 12:e år och är inne på 14:e nu så jag borde inte behöva betala, men men det får bli som det blir med det).

Det har för övrigt också börjat bli svårt för undertecknad att klippa hans klor, det gick bra under dom första levnadsmånaderna men nu är han för stor och stark för det. Så jag ska boka tid hos vetrinären så han får sina klor ordentligt klippta regelbundet av ett proffs, säkrare för både honom och mig. Sen så ska vi förhoppningsvis flytta till en tvåa med uteplats (jag hoppas det är målade väggar där hellre än tapeter, får se i morgon) så snart som möjligt så han kan vara utomhus mera också och få "riva av sig" så att säga!

Vispad grädde är gott...

...inget han får till vardags förstås, bara när husse köpt semlor så får han smaka lite av det som nog är det godaste som finns (i stark konkurrens med räkor)!

image168

image169

Har en ny på gång...

...bostad alltså. har nu hittat en som ligger i en lite lugnare del av Vivalla, uppe i nordvästra hörnet kan man säga, nära till skogen och motions-spåret åsådär, varit där och kollat utanför och fick bra vibbar, så jag ska gå på visning på tisdag förmiddag, det är Strofgatan 13 D det rör sig om ifall man vill kolla på eniro.se till exempel var det ligger!