Fet eller fettsvans

Kollat runt lite på nätet och det verkar av allt döma som om Laban drabbats av Fet, eller fettsvans, hittade en bra sammanfattning av detta:

FETTSVANS
Fettsvans är ett problem jag tycker bör nämnas. Det är främst fertila hankatter som råkar ut för detta fenomen, men även kastrater kan av och till råka ut för detta. Det är körtlar vid svansroten som utsöndrar detta fett som kan kännas omöjligt att bli av med och som ser otrevligt ut. Om man inte tar itu med fettsvans snabbt kan man riskera att katten tappar pälsen på det angripna området.

Något riktigt mirakelmedel finns väl inte mot fettsvans mer än att man vid ordinarie badning schamponerar svansen med YES diskmedel som man låter sitta ett par minuter. När katten är torkad och klar kan man talka det angripna området och hålla efter med talkningen varje dag. Problemet med fettsvans brukar gå i perioder och är i regel som värst när hankatten är som mest könsdriftig. Men som sagt även kastrater kan av och till råka ut för detta fenomen.


Att döma av vad all som skriver om det så verkar som att YES diskmedel är det vanligaste och mest använda "huskuren" så det får det bli att jag provar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback